HOLIDAY PARK Перник вече разполага и със зарядна станция за електромобили

Най-новата услуга, която HOLIDAY PARK Перник  предлага на своите клиенти и посетители е зарядна станция за електрически автомобили на най-големия оператор на подобна инфраструктура в България - Eldrive.

На паркинга на търговския парк в Перник вече оперира 60 kW DC станция за бързо зареждане с два конектора. Тя е собственост и инвестиция на Видеолукс Холдинг, собственик на търговски комплекси HOLIDAY PARK, а Eldrive ще ги управлява и оперира.

charge-station

Зареждането е възможно през мобилното приложениe за iOS и Android, с директно включване на CCS конектoра в колата (аutocharge) или с карта.

В резултат на партньорството се предвижда до края на годината да бъдат изградени и пуснати още най-малко две локации за зареждане на електрически автомобили – една в Хасково и една в София. Инсталираните зарядни станции ще бъдат с мощност от поне 120 kW DC.

Ръководството на HOLIDAY PARK вярва, че дългосрочното партньорство с Eldrive е стъпка напред към устойчиво бъдеще и иска, правейки услугата достъпна за своите посетители, да ги стимулира да използват и екологични методи на транспорт.